σταφύλια
Τα Σταφύλια του Τυρνάβου
Στον Τύρναβο η καλλιέργεια των σταφυλιών είναι εκείνη που τον έκανε γνωστό για τα κρασιά, το ούζο και το τσίπουρο.
Ο ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου διακινεί σε μεγάλες ποσότητες (3.000.000 κιλά) τις οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών σε διάφορα οινοποιεία σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα με τις οινοποιήσιμες ποικιλίες τα μέλη του Συνεταιρισμού καλλιεργούν και επιτραπέζιες ποικιλίες όπως η Cardinal, Victoria, Ρεμπιεν (Alphonse Lavalle).
Κύριο χαρακτηριστικό εκτός από την δεδομένη ποιότητα είναι η πρώιμη συγκομιδή τους.